Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Фестивалот „Наш ден“ – издание IX – посветен на нашите иселеници

Градското кале е полно со деца кои го посетуваат фестивалот „Нашиот ден“, годинава со специјална организација. Учеството на децата на иселениците ја благослови празничната вечер со прекрасна песна посветена на Ускана. Фантастичната интерпретација на дечињата од градинката „Ластовички“, за првпат на сцената на сенародниот фестивал и приреди задоволство на присутната публика. Гостите од Косово, хорот „Окарина“ од Приштина, Ансамблот „Анаморава“ ја збогатија програмата со албански песни и ора. Им благодариме на Здружението „Култ“ и градинката „Ластовички“ за посветеноста и реализацијата на програмата за деца која се одржа под грижа на општина Кичево, а финансирана од Министерството за култура на РСМ.

Back to top