Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Средба со началникот на полицијата на Кичево

На организираната средба се разговараше за превентивните мерки што треба да се преземат во текот на летната сезона и доаѓањето на нашите сограѓани од дијаспората, за зголемување на јавната безбедност и безбедноста во сообраќајот.

Решивме да:

  • Се води сметка за јавната безбедност
  • Безбедност во патниот сообраќај
  • Да се ​​почитува распоредот на кафетериите
  • Внимавајте со конзумирањето на алкохолни пијалоци
  • Салите за венчавки треба да се посветат на одржување и регуларност на својата дејност
  • За време на забавите не користете пиротехнички средства
  • Управата за издавање на лични документи треба да постави распоред за да нема доцнења

Ви посакуваме топло добредојде во вашиот роден град.

Back to top