Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Посета на Унијата на жени од Југозападен регион

Вчера во присуство на градоначалникот Фатмир Дехари имавме задоволство во просториите на општина Кичево да ја поздравиме посетата на Унијата на жени од Југозападниот регион.

„Подобрување и унапредување на положбата на жената во претприемништвото“ организирана на иницијатива на Националната платформа на жени претприемачи во соработка со Општина Кичево.

Разговаравме за поттикнување, институционална поддршка но и создавање на мрежи за соработка и меѓусебна поддршка како клучен фактор за размена на искуства, стекнување вештини, унапредување и финансиска независност на жените претприемачи.

Исто така, заедно со локалните координатори на Националната платформа на жени претприемачи во Општина Кичево, беше одлучено оваа соработка да продолжи интензивно да се применува во најкраток можен рок.

Back to top