Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Маратон „K-Run“ 2023 година

За прв пат во Кичево се организира маратонот „K-Run“ Кичево 2023

Ги покануваме граѓаните да ги поддржат натпреварувачите во недела, 29.10.2023 г, со почеток во 9:00 часот

Трки на 10 км, 5 км како и трката за мали деца за прв пат се организираат во Кичево и по тој повод од 09:00 до 12:00 часот ќе бидат блокирани следните патишта:

 • Центарот на градот
 • „Булевар Ослободување“ до крстосница со ул. „11 Септември“
 • ул. „11 Септември“ до крстосница со ул. „Веле Змејковски“
 • ул. „Маршал Тито“ до Берза
 • ул. „Амит Челопечанец“
 • ул. „29 Ноември“
 • ул. „Борис Кидрич“ до крстосница со улица „Рудничка“
 • ул. „Рудничка“ до „Булевар Ослободување“
 • ул. „Тане Цалески“ до ул.„Маршал Тито“
 • ул. „Маршал Тито“ до Центар на град

Вкупен број на натпреварувачи:

 • 321 – возрасни
 • 380 – деца

Генерален спонзор: Општина Кичево

Реализатор: КА”Ускана”

K-Run

Back to top