Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Консултативен состанок за да се солидаризира со турскиот народ во овие тешки моменти по земјотресот

Денеска на покана на градоначалникот на општина Кичево, г. Фатмир Дехари, во присуство на муфтијата на Муфтиство Кичево, г. Ќамил Рушити, претставници на хуманитарни организации и претставнци на Турската заедница во Кичево, одржа консултативен состанок за да се солидаризира со турскиот народ во овие тешки моменти по земјотресот.

На оваа средба излеговме со заедничка иницијатива за собирање финансиска помош и доставување на тие средства до институциите на Турција.

Подолу ги имате банкарските податоци за да ги доставите вашите донации. Вашата парична помош можете да ја предадете и на џамиите на територијата на Муфтиство Кичево.

Денарска сметка:
ХАЛКБАНК АД СКОПЈЕ
270057486580213

Девизна сметка:
ХАЛКБАНК АД СКОПЈЕ – СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА
IBAN: MK07270722000058177
SWIFT: EXPCMK22

Back to top