Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Доцна есен

Настанот во организација на ОУ. „Санде Штерјоски“ во Кичевското кале беше организиран на најдобар можен начин да се прикаже хармонијата и единството на образовниот систем кој го претставуваат училиштата во Општина Кичево.

Со изведби, песни, рецитации од сите возрасни групи на сите јазици и националности се одржа оваа организација, а на крајот на средбата на присутните им беше послужен коктел со традиционална храна подготвена од родителите на децата.

На одржаната демонстрација, директорот на училиштето Беким Јусуфи ги поздрави сите присутни и го покани градоначалникот на општината г-дин Фатмир Дехари да ги поздрави присутните, кој им честиташе за активноста организирана со преплетување на различни култури.

Back to top