Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Денеска јапонскиот амбасадор, г. Отсука Казуја ја посети нашата општина

Посетата беше подготвена во рамките на соработката за реализација на проектот (ГГП), кој го реализираше Јапонската амбасада во земјава.

Ова е програма за социо-економска помош за локален развој меѓу заедниците која промовира финансиска помош за институциите, училиштата, болниците и сите организации кои промовираат економски развој.

Јапонската амбасада во нашата општина, поточно во училиштето Др. Владимир Полежиноски преку програмата ГГП донира проект вреден 80.000 евра каде е извршена целосна обнова на прозорците и тоалетите на училиштето.

Градоначалникот на општината Фатмир Дехари му се заблагодарува на амбасадорот за помошта и подготвеноста да се реализира овој проект и воедно понуди соработка за помош во реализација на проекти од ваков карактер кои ќе им служат на децата и на нашиот град.

Back to top