Согласно Законот за заштита на население од заразни болести, Општина Кичево Ви соопштува дека во деновите -25.06.2019 (вторник) и 26.06.2019 (среда)  година со почеток од 20:00 часот до раните утрински часови на територијата на Општина Кичево ќе се спроведе превентивна систематска дезинсекција. Се информират пчеларите да ги заштитат пчелните семејства.

Доколку не дозволат временсикте услови дезинсекцијата ќе се одложи за наредниот ден.

 

Со почит,
ОПШТИНА КИЧЕВО
ГРАДОНАЧАЛНИК
Fatmir Dehari