СООПШТЕНИЕ

Согласно Законот за заштита на население од заразни болести, Општина Кичево ви соопштува дека во деновите 11.06.2018(понеделник) и 12.06.2018(вторник) година со почеток од 20:00 часот до раните утрински часови на територијата на Општина Кичево ќе се спроведе превентива систематска дезинсекција. Се информират пчеларите да ги заштитат пчелите. Доколку не дозволат временските услови дезинсекцијата ќе се одложи за што дополнително ќе ве известиме.

Download (PDF, 322KB)