Вести

ЈАВЕН ОГЛАС

Врз основа на Програмата за поддршка на локалниот економски развој во која е предвиден буџет за „Подршка на претприемништво, бизнис планови, започнување на нови start up бизниси и имплементација на проекти кои придонесуваат кон намалување на невработеноста во општината“ и за „Субвенционирање за вработување“ со цел Создавање на конкурентна економија во приватниот бизнис, поддршка на […]

Соопштение

Општина Кичево Ви соопштува, Согласно договорот за јавни набавки и услуги Ветеринарната клиника ИНО ВЕТ е обврзана да постапува согласно програмата за решавање на проблемот со кучиња скитници на територијата на Општина Кичево почнувајќи од 14.06.2018 (четврток), ќе се врши заловување, прифаќање и третирање на кучињата скитници и други нерегистрирани кучиња. За таа цел Општина […]

Соопштение

Соопштение, Општина Кичево започна со доставување на решенијата за данок на имот. За 2018 година се печатени севкупно 17.276 решенија, кои што даночните обврзници се должни да ги наплатат до крајот на 2018 година. Вкупната вредност на данокот на имот е 22.350.054 денари. Општина Кичево повикува да се наплатат во предвидениот рок со решенијата. Наплатувајќи […]

СООПШТЕНИЕ

СООПШТЕНИЕ Согласно Законот за заштита на население од заразни болести, Општина Кичево ви соопштува дека во деновите 11.06.2018(понеделник) и 12.06.2018(вторник) година со почеток од 20:00 часот до раните утрински часови на територијата на Општина Кичево ќе се спроведе превентива систематска дезинсекција. Се информират пчеларите да ги заштитат пчелите. Доколку не дозволат временските услови дезинсекцијата ќе […]

Прочитајте ги сите објави